Kira Fröse

Ancient superfood

Op de camping

Kira kocht voor dit werk een snoepautomaat. Het deed haar denken aan de vakanties op de camping in Nederland met haar familie. Hier stonden ook altijd dit soort automaten waar snoep en een klein speeltje in zat.

Misgegrepen

Heb je wel eens met zo’n grijpmachine gespeeld? En lukte het om een prijs te pakken te krijgen? Het lukte Kira nooit om uit de automaat het speeltje te krijgen dat ze wilde. Maar ondertussen had ze wel heel veel kauwgom.

Vastgeplakt

Wat moet je nu met al die kauwgom? Kira heeft het teruggestopt in de automaat. Maar kan er nu nog wel iets uitkomen? 

Suikerzoet

Zie je de kauwgom die uit de automaat lijkt te stromen? Daar binnenin zit echt snoep. Kira maakte hiervoor een mengsel van suiker, stroop en water. Dit trok ze uit als een kauwgom en maakte er een kunststof laag omheen. 

Tegenpolen

Kira’s werk zit vol tegenstellingen: herkenbaar en onbekend, beweging en stilstand, mooi en lelijk. Wat zie je daarvan terug in dit werk?  

Verrassing

Samen met Kira hebben we losse kauwgoms uit de automaat verstopt. Ze zijn in (en rondom) het hele museum te vinden. Kun je ze ontdekken? We geven je één tip: Kira houdt van onverwachte dingen die verrassen en zelfs een beetje storen.

IJsbreker
Hou jij weleens een kauwgompje veel te lang in je mond. Dat het eigenlijk al lang taai en smakeloos is, maar je het toch niet uitspuugt?
Kijk eens anders

Stel je eens voor dat de dingen op het kunstwerk personages zijn. Beschrijf deze en laat ze samen een avontuur beleven.

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3