LAM museum

Arty Egg

ÉÉN EI IS GEEN EI

Één ei is geen ei, twee ei is een half ei drie ei is een paasei, toch? Mooi niet; kijk dit ei eens shinen op de sokkel! Less is more. Had je anders zo goed naar dit chocolade-ei gekeken?

ONEINDIG

In sommige gevallen telt het omgekeerde. Denk maar eens terug aan die gigantische installatie van wit porselein in zaal 2. De veelheid van het jaar eten en drinken van kunstenaar Itamar Gilboa maakt het werk zo indrukwekkend.

DAT SMAAKT ANDERS

Wat denk je, zou een doodgewoon paasei dat zo mooi gepresenteerd wordt, anders smaken?

Weet je wat, we proberen het gewoon. Trek de Kijkcoach aan zijn jasje en laat hem het ei aan je overhandigen. Pak het eitje rustig uit en laat hem smelten op je tong. Smaakt goed, toch?

IKEA

IKEA zei het al: aandacht maakt alles mooier, en lekkerder dus.

 

NOG MEER EIEREN

Misschien heb je het al gezien; als je om het LAM-gebouw loopt, kun je deze dagen heeeeel veel eieren vinden. Dit keer geen blinkende chocolade-eitjes in glanzende folies, maar draaiende spiegeleieren.

 

SCHILDEREN OP DOEK, EHHH, INTERNET

De draaiende spiegeleieren zijn van kunstenaar Rafaël Rozendaal, een Nederlandse kunstenaar in New York. In ons bezit, maar eigenlijk net zo goed van jou.

Rafaël gebruikt het internet als zijn schilderdoek. Zo kan iedereen ervan genieten.

TIP VOOR THUIS

 - Pak een Ipad of ander device

- Ga naar eggalone.com

- Zet het scherm in je woonkamer en geniet

 

Fijne paasdagen!

Kijk eens anders

Dat voorwerpen, personage zijn. Wat voor een karakters zie je dan allemaal? Wie ben je zelf? Wie is je buurvrouw, je vader of je beste vriend?

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3