Marloes bouwde als kind vaak hutten voor zichzelf. Dan had ze een ruimte voor haar alleen. Zonder volwassenen en met eigen regels. Zij noemt dit safe spaces. Een omgeving waar je je niet ‘normaal’ hoeft te gedragen. Want wat is normaal eigenlijk? In haar werk bevraagt zij deze norm.
Glitters, veel kleur, textiel en voorwerpen uit de kindertijd. Dat is kenmerkend voor Marloes. Het geeft haar werk een vrolijke, speelse uitstraling. Ze bekijkt alles door een roze bril. Niet om de realiteit te vermijden, maar om er met een positieve blik naar te kijken.
Dit kunstwerk is een van de weinige in het museum die je aan mag raken. Sterker nog, het is zelfs de bedoeling. Ken je die schoolopdracht waarbij leerlingen een paar dagen een ei met zich mee moeten dragen zonder dat het stuk gaat? Dit zou goed moeten zijn voor verantwoordelijkheidsgevoel. Deze Babybels moeten net zo voorzichtig behandeld worden. Alsof je een baby vasthoudt.

Een citrusvrucht met een krul van de schil komt vaak voor op 17e eeuwse stillevens. Dit deed de kunstenaar om gevoel van diepte in het schilderij te krijgen, maar ook om te laten zien dat hij goed verschillende texturen kon schilderen. Op hoeveel werken in het LAM kom je zo'n citrus krul tegen?