Johannes Büttner

Bulldog

Bodybuilders

Johannes werkt graag samen met mensen buiten de kunstwereld. Van bodybuilders tot banketbakkers, je kan het zo gek niet bedenken. Zou hij bij dit werk ook met anderen hebben samengewerkt? En wat voor mensen zouden dat dan zijn geweest?

Gevonden voorwerpen

Het werk van Johannes bestaat vaak uit materialen zoals metaal, beton of spullen die hij op straat heeft gevonden. Zo ook bij dit werk. Hier gaat het om een foto die op een lichtbak is gemaakt. Het snoer en de stekker van deze lichtbak zien eruit alsof ze bijna uit elkaar vallen. Ze zijn een onvervangbaar onderdeel van het werk.

Paniek

Bulldog is geïnspireerd op een serie performances genaamd Peak Panic. In die performances praat Johannes over allerlei noodgevallen die kunnen gebeuren. Ook demonstreert hij verschillende survival hacks en zelfgemaakte gereedschappen. Hiervoor haalt hij informatie uit zogenaamde ‘prepper’ forums. Preppers zijn mensen die zich voorbereiden op doomsday, de dag waarop de wereld ten einde komt. Ze leggen een hele voorraad praktische spullen en houdbaar eten aan. En ze delen dus ook praktische tips.

Doe-het-zelf

Wat Johannes het meest fascineert, zijn de ‘doe-het-zelf’ oplossingen die preppers bedenken. Deze foto laat een zelfgebouwde oven zien, gemaakt van een blikje Bulldog energydrink en een conservenblik. Perfect om popcorn in klaar te maken. Leuk idee, maar of het nuttig is? Johannes laat het aan jou.

IJsbreker
Geloof jij dat het einde van de mensheid nog erg ver weg is, of al heel dichtbij?
Kijk eens anders

Noem iets wat je mooi en iets wat je minder mooi vindt aan het kunstwerk.

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3