Ron van der Ende

Checkout 3

Oogbedrieger

Dit kunstwerk van de Rotterdamse Ron van der Ende speelt met je ogen en hoofd. Als je er recht voor staat, ben je ervan overtuigd dat het een 3D beeld is. Vanaf de zijkant zie je dat het kunstwerk bijna plat is. Dit zit slim in elkaar!

Zin om de expert uit te hangen? Roep dan even tegen je medebezoekers dat ze hier te maken hebben met een perspectief-wandsculptuur.

 

Of je zegeltjes spaart

De titel van dit kunstwerk is CheckoutKassa in het Nederlands.

Wat denk je, bestaan er over 10 jaar nog kassa’s? Misschien kopen we binnenkort alles online, of betalen we allemaal via de zelfscankassa. Vlak de ouderwetse kassa overigens niet uit; dat korte praatje met de kassière is goud waard. Sommige supermarkten hebben al kletskassa’s; op je dooie gemakje afrekenen én kletsen.

 

 

Tweede leven

Voordat Ron van der Ende aan een nieuw kunstwerk begint, loopt hij eerst over straat in zijn woonplaats Rotterdam, op zoek naar oud hout. Het afval van de een, is het goud voor Ron. Sloophout wordt bij Ron spectaculaire kunst.

 

Neem me zoals ik ben

Geen enkel stukje sloophout is bijgeschilderd. Alles heeft de originele kleur zoals de kunstenaar het op onverwachte momenten aantreft.

 

Reis door de tijd

Ron duikt met zijn kunst vaak in het verleden. De werken hebben bijna altijd iets te maken met technologische vooruitgang. Dingen die we nu heel normaal vinden of dingen die we compleet vergeten zijn.

 

Kijk eens anders

Als het kunstwerk tot leven zou komen, hoe zie je dit dan voor je?

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3