Tanja Ritterbex

Food Series

Instagram

Tanja is heel actief op instagram. Ze deelt veel foto’s van haar werk en van zichzelf. Veel van haar kunst gaat ook over social media. Zo maakte ze een serie video’s waarin ze zich voordeed als vlogger en schilderde ze een jaar lang elke dag een selfie die ze op instagram postte.

Hier kun je haar vlog terug zien over dit selffie project. het is onderdeel van een serie vlogs gemaakt voor het Amsterdam Museum.

Dagboek

Het grote werk van Itamar Gilboa, met al die witte porseleinen objecten, is ook een eetdagboek. Net als Tanja hield hij ook precies bij wat hij een jaar lang at. Tanja heeft een hele andere manier om haar eetdagboek te laten zien.

#Food

Deze serie gaat over instagram. Tanja ergerde zich aan alle foto’s van eten waar ze langs scrolde. Alle foto’s leken op elkaar. Daarom besloot ze om elke dag een tekening van haar eten te maken en die op instagram te posten.

Slordig

Het eten is heel snel geschilderd. Je ziet vaak helemaal niet wat het is. Tanja houdt namelijk niet zo van eten. Lang in de keuken staan vindt ze overdreven, ze zou liever elke dag pizza of friet eten.

Discipline

Het gaat Tanja dus niet alleen om het eten. Het gaat haar ook om de discipline van elke dag iets maken. Zelf zei ze daar dit over:

‘Doordat je zo’n werkje snel moet maken hoeft het niet af of perfect te zijn, waardoor je ook meer durft te experimenteren. Daar leerde ik zelf heel veel van.’

Los

De afzonderlijke tekeningen zijn onderdeel van het grote werk. Op deze wand hangt een selectie van de 365 werken. De maanden april en mei. Wat vind jij? Kun je de tekeningen ook los van elkaar zien of horen ze echt bij elkaar?

Tekst
Op sommige tekeningen gebruikt Tanja letters. Kun jij achterhalen wat ze probeert te zeggen?
Kijk eens anders

Kijk 10 tellen naar een kunstwerk. Doe je ogen dicht. Wat heb je allemaal gezien?

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3