Maurice van Tellingen

Fornuis

Grenzen opzoeken

Maurice zoekt met zijn werken de grenzen van realiteit op. Zijn werken doen denken aan alledaagse ruimtes of voorwerpen, maar zijn ze dat ook als je beter kijkt?

Trompe-l’oeil

Trompe-l’oeil is een techniek die Maurice gebruikt in zijn werk. Met deze techniek wordt een optische illusie gecreëerd. Het vertekent je perspectief.

Bekijk je het kunstwerk vanuit een bepaalde hoek, dan valt dit vertekende beeld weg.

Probeer maar eens!

Poppenhuis

Tot in de kleinste details heeft Maurice op schaal een fornuis gemaakt, waarbij hij gebruik maakt van verschillende materialen die zo dicht mogelijk in de buurt van een echt fornuis komen.

Je zou dit fornuis zo in een poppenhuis kunnen zetten.

Realistisch

De werken van Maurice zijn zo realistisch dat hij vaak iets toevoegt dat echt werkt, zoals een lampje, mini-ventilator of een kastdeurtje dat echt open en dicht kan.

Ook dit kunstwerk bevat een lichtje, dat werkt op zonne-energie of licht.

Op atelierbezoek

LAM Kijkcoach Bas ging bij Maurice op bezoek in zijn atelier, in aanloop naar kunstbeurs This Art Fair. Je bekijkt de video hier.

 

Ijsbreker

Wat is jouw specialiteit in de keuken?

Kijk eens anders

Loop een stukje terug. Kies een kunstwerk waar je eigenlijk aan voorbij was gelopen. Geef het aandacht en ga op onderzoek uit. En was je eerste oordeel terecht?

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3