Dirk Hardy

Free Delivery (Vivarium episode #9)

Schrok je?

Dit kunstwerk van Dirk Hardy is een trompe-l’œil, een optische illusie. Het beeld bedriegt je ogen. Het is net alsof je voor een echt raam staat, waarachter een bezorger voor zich uitstaart.

 

Vanavond pizza

Misschien heb je vandaag wel zo’n avond waarop je tótáál geen zin hebt om te koken. Pizzaatje of een lekkere Kapsalon met extra sambal bestellen? Zo gedaan en zo bezorgd!

Niks mis mee, zegt kunstenaar Dirk Hardy. Alleen die bezorger, hoe zit het daar mee? Het raakt Dirk Hardy dat er zoveel bezorgers als freelancers aan het werk zijn, zonder enige zekerheid en met een heel slecht salaris.  

 

Geen tijd te verliezen

Deze freelance bezorger zit aan een vieze tafel, wachtend op de volgende rit. De regendruppels op zijn jasje en gigantische bezorgtas verraden het slechte weer. De fietslampjes aan zijn jas en op zijn tas branden nog: hij zit hier maar kort. Van thuis heeft hij een plastic bakje met een restje Nasi mee.

 

It’s all-in the details

Zie je de mieren daarachter lopen? Speciaal voor de foto kocht de kunstenaar een doosje echte mieren.

 

Dat meen je niet!

Hoe echt het werk ook lijkt: vrijwel alles is bedacht en gemaakt door Dirk Hardy zelf. Hij werkte drie maanden fulltime aan het kunstwerk. Hij bouwde het decor, bedacht het fictieve merk Speat, produceerde de kleding en bezorgtas en de reclameposters. Een timmerman maakte de lijst naar een ontwerp van Dirk Hardy, zodat het op het oog een raamkozijn is.

Kijk eens anders

Kies één werk uit dat je niet interessant vindt. Waarom eigenlijk niet? Doe eens wat onderzoek naar dit werk, blijf je bij je mening of is er toch een deur geopend?

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3

Opmerkingen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Free Delivery (Vivarium episode #9)