Frank Halmans

Gebilde (keuken)

Doorzichtig
Vraag je je wel eens af hoe jouw huis, appartement, kamer eruit ziet als de muren van glas zijn? Doorzichtig. Dan zie je leidingen lopen. Je kan een huis als levend wezen zien. Het tikt, rommelt, rammelt, piept en kraakt. De ketel is de pomp die het warme 'bloed' via leidingen door jouw huis pompt. Het ventilatiesysteem zorgt voor het ademen van het huis. De afvoeren, dakgoten en regenpijpen zijn de spijsvertering. De elektra het zenuwstelsel. De bewoners laten het huis leven.
Het hart
De keuken wordt wel eens het kloppende hart van een huis genoemd. Ooit sprak ik iemand die een, in mijn ogen, begerenswaardig groot huis bewoonde. Wat bleek? Het huiselijke leven speelde zich vooral af in de keuken. Gezellig, alles bij de hand en altijd lekker warm.
De keuken van Frank
En de keuken? Als de kastjes transparant zijn? De borden, mokken, schalen, pannen zijn zichtbaar. Maar ook de afvoer van de vaatwasser, de gasleiding, de elektra dan, dan zou je het werk van Frank kunnen zien. Gebogen buizen van metaal, kunststof, lak. Allemaal keurig en schoon. Ook een huis maar dan heel overzichtelijk. Of, rommelig?
En jij?
Wat piept, kraakt en rommelt er in jouw huis?
Kijk eens anders

Kies een willekeurig kunstwerk uit. In welke film die je gezien hebt vind je dat dit kunstwerk een rol zou kunnen spelen?

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3