Kim Habers

H2O - Food for Thought

Crash

Kim werkte voor deze installatie voor het eerst met de computer. Ze digitaliseerde haar tekeningen om ze daarna in het Fablab te kunnen laseren, uit te snijden. De gedigitaliseerde tekeningen werden dusdanig grote bestanden, dat haar computer crashte.

Flinterdun

Kim werkt meestal met papier. Voor het LAM werkt ze met steviger materiaal: flinterdunne plakken hout, vliegtuigtriplex. Dit materiaal is zo fijn dat het net papier lijkt.

Duizelingwekkend

Of het papier is of hout, de kunstwerken van Kim zijn direct te herkennen. Ze snijdt de tekeningen uit waardoor dunne stroken los komen van de wand. Haar tekeningen worden 3D. Samen vormen ze een wirwar van lijnen. 

Water

Wie goed kijkt, ziet overal H2O terugkomen in het kunstwerk van Kim. Je ziet telkens twee keer de letter H en een keer de letter O. Helemaal uitgeschreven in de scheikunde is H2O namelijk HOH. Twee delen waterstof en een deel zuurstof. 

Alsjeblieft niet

Aandacht. Kim moet er niets van hebben. Laat haar maar lekker in haar atelier doorwerken.

Familie

Haar familie had nooit wat met kunst. Tegenwoordig zijn ze er intens mee verbonden. Zo zet Kim regelmatig haar vader en jongere broer in voor het installeren van haar werken. Ook bij dit werk waren haar vader en broertje onmisbaar.

Op stand

Kim is geboren en getogen in Ommen. Daarna woonde en werkte ze in Zwolle. Dat was niet de meest rustige wijk. '’s Avonds bleef ik liever binnen.' Via de Gerrit van Houten Atelierprijs mag Kim twee jaar lang wonen en werken in een huisje in Blaricum. Daar is het heerlijk rustig. Al voelt Kim zich ook wel een beetje een vreemde eend in de bijt. 'De schoenen van mijn buurtgenoten zijn duurder dan mijn auto.'

Portret

Meer weten over Kim? Bekijk hier een videoportret van de kunstenaar gemaakt door DORDTYART. 

IJsbreker
Ben jij een warhoofd, of heel georganiseerd?
Slaap
Er was een keer een bezoeker die samen op de kunstacademie met Kim Habers heeft gezeten. Ze vertelde dat toen Kim voor het eerst subsidie kreeg ze gelijk een matras heeft gekocht. Slaap is immers heel belangrijk voor de creativiteit.
Kijk eens anders

Welk werk maakt je vrolijk. Beschrijf waarom

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3