Peter Anton

Hollywood Assortment

Hoe zou dit kunstwerk ruiken?

Als het een geur zou afgeven, zou het dan lekker zijn? Of bedwelmend omdat het zoveel bonbons bij elkaar zijn?

Favoriete schilderij

Peter zou graag Het nachtcafé van Vincent van Gogh hebben. Dit schilderij zit in de collectie van het kunstmuseum van de Amerikaanse Yale University. Toen Peter opgroeide zag hij dat schilderij van Van Gogh vaak. Dat was in een galerie die hij vaak bezocht met zijn familie. In deze galerie leerde hij kunst kennen.
‘Het nachtcafé is mijn favoriete schilderij. De kleuren en de dikke verf. Het hebben van dat schilderij zou de opwindende en belangrijke herinneringen en gelukkige tijden die ik koester samenbrengen,’ vertelt Peter. 

Knooppunt in de kunst

Je kent vast wel die vrolijk gekleurde knopen. Als ze zo kriskras door elkaar liggen lijken deze bonbons een beetje op de knopen die je aan je kleren kunt naaien.

Waar komt Peter het liefst?

‘Mijn favoriete plek om te zijn is in mijn studio, waar ik de hele tijd word uitgedaagd door te experimenteren. Door nieuwe materialen te gebruiken en nieuwe ideeën en technieken te bedenken. Ik mag elke dag creëren en mezelf uitdrukken door mijn kunst,’ zegt Peter.

 

Tijdmachine

Peter houdt van geschiedenis. Hij zou dolgraag teruggaan in de tijd. ‘Niet alleen zou het geweldig zijn om een paar van de grootste momenten in de geschiedenis te zien. Het zou ook een fantastische inspiratiebron zijn. Het zou ook verhelderend zijn om jezelf beter te begrijpen. Door het eigen verleden te zien in plaats van eraan deel te nemen,’ zegt Peter. 

Overal

De kunstwerken van Peter zijn verspreid over de hele wereld. Ze zitten in museumcollecties, maar ook in verzamelingen van bedrijven en families. Zo heeft de Jordaanse koninklijke familie een kunstwerk van Peter.

Zoete inval

In 2012 maakt Peter een installatie die SUGAR&GOMORRAH heet. Het is een interactief beeldhouwwerk. De eerste kunstinstallatie ter wereld waar de kijker door een tentoonstelling aan boord van een amusementsrit rijdt. De tentoonstelling neemt bezoekers mee op een echte achtbaan. Je slingert en kronkelt door een verwoeste stad met tuimelende pilaren, vlammen en skeletten. Afgewisseld met grote beelden van zoete lekkernijen en modellen die bijna naakt zijn. Kun je je er iets bij voorstellen?

IJsbreker
Als je één van de bonbons uit deze doos bent, welke ben je dan en waarom?
Kijk eens anders

Noem iets wat je mooi en iets wat je minder mooi vindt aan het kunstwerk.

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3