Studio Job

Homework Cookie Tin

Stel je eens voor
Kun je je voorstellen dat de theepot gebruikt wordt om thee uit te schenken? En de koektrommel tevoorschijn wordt gehaald voor een koekje?
Wereld vol bijzondere spullen

Design betekent: ontwerp. Een ontwerp is een schets van hoe iets eruit komt te zien. Studio Job bestaat uit een groep ontwerpers. Ze maken super veel verschillende dingen. Hun atelier is in Tilburg. Ze worden geleid door Job Smeets en Nynke Tynagel.

Vroeger waren ze geliefden. In 2016 hadden ze hun eerste eigen tentoonstelling in New York. Als je ziet wat ze allemaal maken kom je in een heel speelse wereld. Misschien word je er zelfs hebberig van?

Samenwerking
Net zoals de schilderkunst een wereld op zich is, geldt dit ook voor design. Er zijn winkels en beurzen die speciaal gericht zijn op design. Studio Job werkte samen met wereldberoemde merken, zoals het schoonheidsmerk L’Oréal en het juweliersbedrijf Swarovski.
Ontwerpers

Vaak zijn ontwerpers een beetje geheimzinnige mensen. Ze dragen bepaalde kleding en soms ook opvallende brillen. Meestal is de ontwerper een ander soort mens dan een schilder.

Best veel bekende ontwerpers die succes hebben komen uit Nederland. Ook Italië brengt veel ontwerpers voort die bijzondere spullen maken. Een ander echt designland is Denemarken.

Bananenlamp van Studio Job

De vlinderstoelen van Arne Jacobsen uit Denemarken

Stralend als een sieraad

Een gouden theepot en een koektrommel van Studio Job. Zie je hoe ze je tegemoet stralen! Nu staat dit kunstwerk in het LAM.

Maar hóórt het eigenlijk wel in een museum? Wat vind jij? Misschien weet jij wel een plek die nog beter past bij dit glimmende goud. Een paleis, de woonkamer van je oma, een restaurant, een juwelier?

IJsbreker
Ben je meer van gouden of zilveren sieraden?
Kijk eens anders

Hoe ziet het atelier van deze kunstenaar er uit? Netjes, rommelig?

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3