Mia Chaplin

Invitation

Zwaar op de hand
Sommige collega’s zien een gevende hand. Anderen juist een bedelende hand. Misschien is het zoiets als een halfvol of een leeg glas zien; het is maar net hoe je het interpreteert of hoe je je nu voelt.
Uitnodiging
Invitation heet dit kunstwerk. Je wordt uitgenodigd. Waarvoor of waarnaartoe? Dat laat de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Mia Chaplin aan jou over.
Ik ruik...
Olieverf! Kunstenaar Mia Chaplin gebruikt dikke lagen verf; je ziet de klodders zitten. Ons deed deze hand denken aan de kunststroming ‘expressionisme’, de stijl van onder andere Vincent Van Gogh. Het gevoel staat centraal.
Lelijk
‘She’s hideous and I love her’, schrijft kunstenaar Mia Chaplin over dit kunstwerk. Vind jij de hand net zo afschuwelijk om te zien? Kijk er dan nog eens 30 seconden met volle aandacht naar. Wedden dat je iets gaat zien dat je mooi vindt?
Wist je dat...
…de hand in het Duits ook wel Das Zweite Gehirn wordt genoemd? Dat betekent De tweede hersenen. Een hand zit ingenieus in elkaar. In elke hand zitten maar liefst 27 botten. Om het in perspectief te plaatsen: meer dan een kwart van ál je botten vind je terug in jouw handen. Naast botten zitten er in elke hand 29 gewrichten. En dan hebben we het nog niet eens over alle spieren in je handen. Knijp daar je handjes maar mee dicht!
Kijk eens anders

Stel je eens voor dat het kunstwerk in je huis zou mogen staan. Waar zou je het dan neerzetten of ophangen?

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3