Een sculptuur van een tekenaar
Koen Taselaar is van origine een teken-kunstenaar. Dat zou je misschien niet direct zeggen wanneer je voor het eerst naar dit werk kijkt. Misschien wanneer je een tweede keer kijkt? Zie je de lijnen, de grapjes, en de kleurencombinaties?
Van alle markten thuis
Met het gezegde: schoenmaker blijf bij je leest, is Koen Taselaar het niet eens. En wij met hem! Door te denken als een tekenaar, kun je prima sculpturen maken… en wandkleden, en meubels, en en en… Vraag maar aan Koen!
Eethuisjes
Dit kunstwerk bestaat uit bestaande gebouwen. Deze gebouwen staan over de hele wereld, en hebben een bijzondere band met eten. Kun jij raden wat de functies zijn per eethuisje? Hieronder verklappen we het...
Tadaaa
Dit zijn ze:
Een totempaal
Weet jij wat dat is? Een totempaal is een stapeling van heilige figuren en belangrijke vormen. Ze worden geëerd door ze te vereeuwigen in een kunstwerk en hoog op elkaar te stapelen. Deze worden veelal gemaakt door de Oorspronkelijke Amerikanen in hun stammen, maar de traditie is over de hele wereld terug te vinden.
Architectonische trots
Het LAM museum is trots op haar gebouw. Het lijkt te zweven, gaat op in de natuur, en we zijn het enige museum waar je doorheen kunt lopen, zelfs wanneer we dicht zijn. Koen zet met dit kunstwerk de architectuur op een voetstuk. Een totempaal.
Een eigen universum
De tekeningen en andere kunstwerken van Koen zijn allemaal anders. Toch zul je zijn handschrift direct herkennen. Hij is niet bang voor een grapje en maakt van ieder werk een alternatieve wereld. Hij creëert bandposters van bands die (nog) niet bestaan, werelden die door katten worden bestuurd, en dorpen met huizen in de vorm van chorizoworsten.
Van je vrienden moet je het hebben
Koen doet aan ruilhandel. Soms maakt hij een kunstwerk, en ruilt deze voor een vriendendienst. Zo hebben hij en zijn vrouw hun huis gebouwd. Kunstwerk voor kunstwerk, klusje voor klusje. Het is echt een prachtig huis geworden. Nieuwsgierig geworden? Hier krijg je een inkijkje.
Loop een stukje terug. Kies een kunstwerk waar je eigenlijk aan voorbij was gelopen. Geef het aandacht en ga op onderzoek uit. En was je eerste oordeel terecht?