Chen Hangfeng

Logomania Double Happiness 2

Intro
Wat leuk dat je even de tijd neemt voor dit pareltje in de collectie. Hier valt veel te ontdekken!
It’s all in the details
Dit kunstwerk van Chen Hangfeng (1974) oogt als een verfijnd, Chinees papiersnijkunstwerk. Dat is het ook. Maar er is nog zóveel meer. Zoom vooral even in.
Dubbel zoveel geluk
Wist je dat de rode vorm op de achtergrond het Chinese teken is voor dubbel geluk? Door twee keer het teken voor geluk, Xi - 喜, te combineren krijg je dubbel geluk: 喜喜. Chinezen gebruiken deze gelukwens als stellen gaan trouwen.
Nog meer geluk
Er zit nog meer geluk in dit kunstwerk. Tenminste, als je ervan houdt. Herken je de M van McDonald’s?
Hier, nog eentje!
Als je het logo van McDonald’s eenmaal ziet, ontdek je meer logo’s. Welke kun jij allemaal vinden? Wij vonden het logo van Nike, Puma, Adidas en Shell. Grote kans dat we er een paar over het hoofd zien. Laat je het ons weten als je er eentje ontdekt?
Nieuwe machthebbers
Chen Hangfeng mixt traditionele Chinese karakters en patronen met logo’s van grote Westerse bedrijven. ‘Ze hebben misschien wel meer macht dan de politiek’, zegt hij.
Carrièreswitch
Chen Hangfeng werkte na de kunstacademie als grafisch vormgever bij een reclamebureau. Hij ontwierp logo’s. Na een aantal jaren koos hij toch voor het kunstenaarschap. De fascinatie voor logo’s bleef, zoals je ziet.
Kijk eens anders

Welk werk maakt je droevig en waarom?

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3