Santo Tolone

Mandarini

Wat voor kunstwerk is dit?

Een zeefdruk. Dat is een druktechniek met een zeefdruktafel. Of via een zeefdrukmachine.


Andere kunstenaars

Hoewel ze niets te maken hebben met Santo, hebben Keith Haring en Matisse kunst gemaakt die een klein beetje op dit werk lijken. Maar dat is heel persoonlijk. Misschien vind jij dat helemaal niet. Er zijn geen feiten. Kunst is geen wiskunde.

De kunst van Henri Matisse, vol beweging en kleur




De drukke kunst Keith Haring, vol vaart

Oranje en blauw

Dat zijn kleuren die elkaar aanvullen. Die twee vormen een bijzondere balans. Ze houden elkaar in evenwicht omdat ze zo verschillend zijn. Oranje is een dynamische vuurkleur.
Blauw is kalmerend, van de zee of de lucht. Het oranje in dit kunstwerk lijkt beweeglijk. Zoals de bloesemblaadjes die in een zachte lentewind door de lucht dwarrelen en een heerlijke geur geven.

Verwonder jij je ook zo over mandarijnenschillen?

Deze kunstenaar wel. Ze hebben iets bijzonders. Misschien dat ze daarom liefkozend appeltjes van oranje worden genoemd in het Sinterklaasliedje. Kijk wel uit als je een mandarijn pelt want voor je het weet komt er een spetter van zo’n partje in je oog. En je weet waarschijnlijk wel hoe dat voelt…


Een ander kunstwerk met mandarijnenschil…..

Het werk hier links gaat ook over mandarijnen. Zie jij hoe?

Kijk eens anders

Kijk 10 tellen naar een kunstwerk. Doe je ogen dicht. Wat heb je allemaal gezien?

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3