Piero Gilardi

Melograni e uva

Een stukje natuur

Een veld met slakroppen, pompoenen op een donkere aarde, een vierkant vol golven en schelpen en eindeloos veel moestuintjes: de Italiaanse Kunstenaar Piero Gilardi is beroemd vanwege zijn natuurtapijten. Met zijn natuurtapijten wilde Piero de fijne ervaring van de natuur bij mensen in huis halen. Briljant, toch?

Dit moet je erbij bedenken

Op de eerste natuurtapijten die Piero Gilardi maakte, mocht je lopen, zitten en liggen. Mmmmm, hoe zou het voelen om je hoofd op dit zachte grastapijt te leggen, met de geur van granaatappels en zoete druiven in je neus?

 

Aaibaar

Grappig: Piero Gilardi maakt idyllische stukjes natuur van schuimrubber! Hij giet de kunststof in blokken, snijdt ze in vormen en beschildert ze. Daar is weinig natuurlijks aan. Veel liefhebbers vinden het contrast tussen de natuur en de high tech-materialen die Piero Gilardi gebruikt, spannend. Zelf zegt de kunstenaar dat het hem daar niet om te doen is. Hij wil de natuur vooral een podium geven.

 

Turijn

Piero Gilardi werd geboren in het Italiaanse Turijn, de stad van Fiat en Alfa Romeo.

 

O-oh!

Heb je al goed naar het materiaal gekeken? Dat heerlijk zachte schuimrubber met al die vrolijke kleuren deed ons denken aan de Teletubbies. De wereld in supersimpele vorm, de kleuren allemaal net even feller en vooral zorgeloos.

 

Down to earth

Ja ja, letterlijk met die natuurtapijten, maar óók figuurlijk. Piero Gilardi was vooral aan het begin van zijn carrière wars van de kunstwereld. Kunst heilig? Kom op zeg! Wat hem betreft kocht je kunst niet in een chique galerie maar gewoon in een warenhuis zoals de HEMA.

 

Lekker veel

Let er maar eens op: op heel veel oude schilderijen zie je granaatappels. Ze staan symbool voor overvloed (heeeeeel veel pitjes!), inspiratie, onschuld, vruchtbaarheid en verbondenheid. Welke betekenis zie jij er graag in? Kun je wel een portie van het een of ander gebruiken?

Huwelijkscadeau

Tegenwoordig zul je de granaatappel niet meer cadeau krijgen voor je huwelijk. Vroeger wel. Op naar een vruchtbaar huwelijk met evenveel kinderen als pitjes!

 

Hartjes voor de granaatappel

Granaatappels zijn hot onder foodies. Ze zitten boordevol mineralen. En die zijn weer goed voor je hart, zenuwen en spieren.

 

Pluk de dag

De kunstwerken naast dit kleurrijke stukje natuur zijn ingetogen, zwart/wit en 2D. Toch passen ze perfect bij het kunstwerk van Piero Gilardi. Zie je welk fruit er wordt geplukt?

 

Fruitmand

Op deze zaal vind je heel wat vitamine C. De granaatappels en druiven heb je al gevonden. Nog even verder speuren en je vindt ook een citroen, peer en appeltjes. En oh, dan rekenen we al het fruit van het videokunstwerk op deze wand nog niet eens mee!

Kijk eens anders

Welk werk maakt je vrolijk. Beschrijf waarom

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3