Guda Koster en Frans van Tartwijk

Min of Meer

Koopverslaving
Wat denk jij, heeft deze man een koopverslaving of is hij een soort wandelende winkel?
Één kunstwerk, twee kunstenaars
Dit kunstwerk is gemaakt door Guda Koster en Frans van Tartwijk. Twee kunstenaars die graag samenwerken. Guda maakt pakken, Frans brengt ze op speciale momenten tot leven.
Hij beweegt!
Voor je gevoel kan dit kunstwerk elk moment in beweging komen. Alsof het een echt mens is. Nou, je hebt helemaal gelijk! Het kunstwerk kan als een pak gedragen worden. Op bijzondere momenten stapt Frans van Tartwijk in het pak. Zie je het voor je? En hoor je hem al roepen door die microfoon daar?
Een boodschappenlijst om u tegen te zeggen

Als het kunstwerk tot leven komt, hoor je dit: Aspergesoep, Afbreekbrood, Pindakaas, Met stukjes noot…

Kunstenaar Frans van Tartwijk maakte een gedicht van alledaagse boodschappen. Lijkt het een beetje op jouw boodschappenlijstje?

Min of Meer

Min of Meer, heet dit kunstwerk. Min is het niet, meer wel. Héél veel meer. Deze man draagt maar liefst 16 goed gevulde tassen! Met de luidspreker en felrode kleur is hij ook behoorlijk aanwezig.

Doe er je voordeel mee

Rood is de kleur van de liefde, van passie, actie, koopjes, kracht, energie en alertheid. Rood zou ook de kleur van de overwinning zijn. Teams met rode tenues zouden intimiderend zijn en daarmee vaker de overwinning pakken. Vrouwen die rood dragen, schijnen we aantrekkelijker te vinden.

Wil je er een tasje bij?

Bij het afrekenen hoorde je vroeger altijd de vraag of je er een tasje bij wilde. Die plastic tasjes zijn uit den boze. In luxe winkels krijg je soms een stoffen tas. Die simpele constatering was het begin van dit kunstwerk. Daar wilde Guda Koster iets mee.

Stof tot nadenken

Wist je dat een stoffen tas niet per se beter is voor het milieu? De productie van linnen tassen kost soms meer energie en grondstoffen dan die van plastic tassen.

Gewoon bijzonder

Het onderwerp van dit kunstwerk, boodschappen doen, is nogal gewoon. Eigenlijk gaat alles in dit museum over alledaagse dingen. De kunstenaars hebben er iets bijzonders van gemaakt. En jij, door er nu zo aandachtig naar te kijken.

 

Kijk eens anders

Welk werk maakt je vrolijk. Beschrijf waarom

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3