Merijn Bolink

Popcorn people nr I/X en II/X

That’s mais, ehhhh me!

Kunstenaar Merijn Bolink was nieuwsgierig hoe zijn lichaam eruit zou zien als hij het zou namaken van zo min mogelijk maïskorrels en popcorn. Elk onderdeel is één maiskorrel. Ondanks dat ze uit minder dan 30 maïskorrels bestaan, hebben ze toch een bepaalde uitdrukking. Doen ze jou aan iemand denken die je kent?

Incognito

Waar de meeste kunstenaars er alles voor over hebben om een eigen handschrift te hebben, een stijl die je uit duizenden herkent, streeft Merijn juist het tegenovergestelde na. Hij wil verrassen en grenzeloos werken.

Het zijn net mensen

Merijn heeft een hele serie popcorn people gemaakt. Allemaal op dezelfde manier gemaakt met hetzelfde aantal korrels, toch zien ze er allemaal anders uit. Vooral de popcornfiguren, want elke maïskorrel barst op een unieke manier uit. Wie is hier nu eigenlijk de kunstenaar, de maïskorrels of Merijn Bolink?

Opgroeien

Merijn Bolink beschrijft de twee popcornfiguren als een volwassen versie van de maïskorrelfiguren. Ze bestaan uit evenveel stukjes, alleen zijn alle onderdelen groter geworden. Wanneer je opgroeit worden al je lichaamsdelen ook langzaam een beetje groter of langer. Gelukkig gaat dat niet zo plotseling als bij popcorn!

IJsbreker

Als je jezelf met één soort materiaal zou moeten namaken waar zou je dat dan mee doen?

Kijk eens anders

Welk werk maakt je vrolijk. Beschrijf waarom

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3