João Loureiro

Relógio (Klok)

João Loureiro... Waar ken ik die naam van?

Misschien doet zijn naam wel een belletje rinkelen. João Loureiro is de kunstenaar van de 'grijze ijsjes'! Heb jij er een gehad deze zomer?

Klokwerk
De vorm van deze plakjes op de lift zijn geïnspireerd op een klokwerk. Wist je dat er in een analoge klok allemaal tandwieltjes zitten, die ervoor zorgen dat de wijzers precies op de seconde, minuut en het uur bewegen?
Vleeswaren?
Het lijken wel... vleeswaren, broodbeleg?
En jij?
Welk broodbeleg zou je écht niet willen missen?
Kunstenaar met een mening
João Loureiro is een kunstenaar die met humor kritiek levert op de wereld. Hij zoekt de grens tussen waar eten kunst kan worden.
Tik Tak
João vindt dat mensen te veel veranderen aan eten. Vleeswaren zoals deze zijn bijna geen vlees meer te noemen. Er wordt zoveel aan toegevoegd dat het meer smaakstoffen, water en vet is. Hij vindt dat het tijd wordt om óf te stoppen met vlees, óf terug te gaan naar het originele product. Zodat we de natuur weer meer gaan waarderen voor hoe hij is.
Kijk eens anders

Kies een willekeurig kunstwerk uit. In welke film die je gezien hebt vind je dat dit kunstwerk een rol zou kunnen spelen?

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3