Susan Philipsz

Songs sung in the first person on themes of longing

Hoor je dat?

Een ongetrainde stem zingt liefdesliedjes in het park. Geeft dat geen intiem gevoel? Het lijkt wel of je iemand hoort die denkt dat ze helemaal alleen is.

De kunstenaar

Susan Philipsz is een Schotse kunstenares die in Berlijn woont. Ze werkt met ruimtes, narratief en geluiden. In 2010 heeft ze de Turner prijs gewonnen. De grootste kunstprijs van Engeland. Dit was de eerste keer dat een werk bestaande uit geluid genomineerd was.

De rol van geluid

Susan is geïnteresseerd in de manier waarop geluid emoties en herinneringen op kan roepen. ‘Geluid is materieel onzichtbaar, maar het is gevoelsmatig en doet een beroep op emoties. Het kan een ruimte karakteriseren en tegelijkertijd een herinnering oproepen.’

Op een openbare plek

Dit werk van de LAM collectie is opgenomen in een openbare ruimte. Enig idee waar?

Susan zong door het omroepsysteem van een Tesco supermarkt. De liedjes die je hoort gaan over verlangens.

Vraag maar raak

Wil je meer weten over dit geluidskunstwerk? Start een gesprek met een van onze collega’s of een andere bezoeker. Waarschijnlijk vinden ze het erg leuk om hun kennis en gedachten over dit werk te delen. En natuurlijk om die van jou te horen! 

Kijk eens anders

Welk werk zou je aan iemand cadeau willen geven?

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3