Frederique Jonker

Spa blauw

Het gebruik van bijzondere materialen
Frédérique gebruikt allemaal bijzondere spullen bij haar werk, die kunstenaars normaal gesproken niet nemen, zoals Dreft. Maar ook haargel en haarlak. Zo maakt ze haar eigen lab. Het is heel geheimzinnig om te zien hoe al die stoffen over en door elkaar heen vloeien. Hoe dat eruit ziet, is eigenlijk met niets te vergelijken.
Muziek maken

‘Voor mij is schilderen als muziek maken. Ik begin ermee, kijk wat er op het doek gebeurt met de materialen. Daar reageer ik op. Spuitbussen werken heel snel. Ik pak de spuitbussen en dan: bam, bam, bam! Zo improviseer ik.

Het is natuurlijk wel serieuzer dan alleen bam, bam. Een kwestie van heel veel onderzoek doen, dingen uittesten, kijken of het werkt, mislukken en opnieuw doen.’

Bijna een dans
Ik zet muziek op. Meestal een beetje rare elektronische muziek. Dan kom ik in een ritme. Het eindresultaat wordt een harmonie tussen kleur, vorm en compositie.
Later

‘Ik weet niet precies wat de volgende stap in mijn werk is, wat ik hierna ga doen. Ik heb zin in de komende jaren. Het is voor mij zelf een grote verrassing.’

Links
http://www.mistermotley.nl/art-everyday-life/eindexpo-hku-utrecht
Kijk eens anders

Noem iets wat je mooi en iets wat je minder mooi vindt aan het kunstwerk.

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3