Fabio Viale

Stargate

Dansend kratje

Het is net alsof er allemaal flessen drank in dit kratje stonden en het kratje zelf dronken is geworden. Zie je de draai in het beeld? Alsof het beweegt, een rondje draait. Zoals een ballerina die een pirouette maakt.

Ballerina die een pirouette maakt. Bij haar zit een draai in het lichaam, net als in het kunstwerk.

De Venus van Milo

Door iets van marmer op een voetstuk te plaatsen, kijk je anders naar het voorwerp dan als het op de grond ligt of staat. Daardoor grijpt het een beetje terug naar de Venus van Milo, een van de beroemdste beelden ter wereld.

Gevonden beeld

Het beeld werd in 1820 gevonden door een Griekse boer. Dat was op het eiland Melos.

Paros

Op het Griekse eiland Paros wordt marmer gewonnen, zoals dat heet. Daar komt marmer voor dat vervolgens tevoorschijn gehaald wordt door speciale machines. ‘Diamant, door azuur omgeven, Paros, oog van Griekenland, stralende ster in de golven der Egeïsche Zee.’ Zo werd Paros lang geleden door een dichter genoemd.

Louvre

Nu is de Venus van Milo in het Louvre te zien, een groot museum in Parijs.

Elegantie

De sierlijke vormen versterken het klassieke effect van het beeld.

Tattoos

Fabio heeft klassieke beelden gemaakt, zoals in de oudheid al gebeurde. Maar hij deed daar wel iets extra’s mee; hij gaf ze tattoos! Fabio laat hierdoor iets ouds zien op een nieuwe manier. Superechte tatoeages, van Russische bendes en Japanse misdadigers (Yakuza). Het resultaat is spannend. Het is een mengeling van de oude traditie en het duistere imago van de duistere groepen die de tattoos dragen.

Oorsprong

Marmer is een bijzonder materiaal. Het is een keiharde steen, die vooral wordt gebruikt in de bouwkunst. En in de beeldhouwkunst, al sinds de klassieke oudheid. Er worden gebouwen en beelden van marmer gemaakt.

Behalve op het Griekse eiland Paros wordt marmer gewonnen in Italië (Carrara) en Turkije (Proconnesus). Maar ook dichterbij wordt marmer gewonnen: België kent ook een paar marmersoorten.

Sterrenbeeld

In oude volksverhalen wordt marmer gekoppeld aan het teken Tweelingen uit de dierenriem. Je bent tweelingen als je jarig bent tussen 22 mei en 21 juni.

Nep

Marmer is erg duur, maar ook populair. Veel mensen vinden het mooi. Daarom is daar een oplossing voor bedacht. Zodat meer mensen van marmer kunnen genieten. Er wordt een namaakpatroon op hout aangebracht. Dan lijkt het op marmer, ook al is het dat niet. Die techniek wordt marmeren genoemd

Gemarmerd papier.

Gemarmerde lekkernij
Wist je dat er ook marmercake bestaat? Dat is een cake waarin twee soorten beslag met elkaar gemengd worden: naturel beslag en chocoladebeslag. Door het mengen krijg je een soort marmerpatroon.
Waar is dit kunstwerk van gemaakt?

Marmer!

IJsbreker
Drijft een marmeren boot?
Kijk eens anders

Kies één werk uit dat je niet interessant vindt. Waarom eigenlijk niet? Doe eens wat onderzoek naar dit werk, blijf je bij je mening of is er toch een deur geopend?

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3