Door de jaren heen is er veel onderzoek gedaan naar de lichamelijke effecten van eetwedstrijden. Zo zijn ze erachter gekomen dat er veel verschillen zijn tussen de lichamen van normale mensen en competitieve eters. Bij normale mensen sturen de hersenen een signaal naar je maag als je maagwanden uitrekken, waardoor je misselijk wordt of zelfs moet overgeven, competitieve eters trainen zich zodat ze dit niet meer hebben. Ook is er een kans dat de maag van een competitieve eter niet meer naar zijn normale grootte krimpt.
La Tomatina, een evenement waarbij mensen elkaar bekogelen met tomaten, wordt elk jaar op de laatste woensdag van augustus gehouden in Bunol, (Valencia, Spanje). De traditie is begonnen toen een groep jongens tijdens een feest met verklede mensen deze mensen begonnen te bekogelen met tomaten, ze werden opgepakt door de politie maar het jaar daarop deden ze het opnieuw. Door de jaren heen is zo het evenement wat we nu kennen als 'la Tomatina' ontstaan.
Ongeveer één derde van al het voedsel wat voor mensen wordt geproduceerd wordt verspild. Dat komt neer op zo'n 1,3 miljard ton voedsel per jaar.
In Europa en Noord-Amerika word er gemiddeld per inwoner tussen de 95 en de 115 kilogram eten verspild. Terwijl dat voor mensen in sub-sahara Afrika, zoid en zuid-oost Azië maar tussen de 6 en 11 kilogram per jaar is.
Elk jaar wordt er door westerse landen bijna evenveel voedsel verspild als er in heel sub-sahara Afrika wordt geproduceerd.
Wat zou je veranderen aan het kunstwerk en waarom?