Jiao Xingtao

Unreachable

Waar is dit kunstwerk van gemaakt?

Je zou denken dat deze doos van karton is gemaakt. Mis! Het is marmer, wat je ziet.

Raadselachtig

Er zit iets vreemds in de vorm van het marmer. Iets zachts, alsof het klei is. Het is een geheimzinnig pakket, vind je niet? Op het pakket staat 'outdoor sports', dat betekent buitensport. Maar er staan ook Chinese karakters. Die betekenen: nylon tent. 

Goed kijken

De kunstenaar heeft moeite gedaan om heel goed naar de doos te kijken. Dat kun je zien aan hoe precies hij de doos heeft nagemaakt voor dit kunstwerk. Als je heel goed naar iets kijkt kun je misschien iets namaken. Dan overtuig je anderen. Net zoals Jiao met dit kunstwerk.

Wat zou erin zitten?

Word je nieuwsgierig naar wat er in het pakket zit? Het wonder zit eigenlijk niet ín de doos. Nee, het zit aan de buitenkant. Want je denkt dat het een pakket is. Maar het is een blok marmer. Omdat het zó echt lijkt, denk je automatisch dat het een doos is. En niet een blok marmer, terwijl het echt zo is.

Vliegtuig

Als mensen hun bagage niet ophalen, wordt het in een depot neergezet. Dat is een plaats waar spullen bewaard worden, een museum heeft ook een depot. Als er een adres op staat stuurt het personeel van het vliegveld het pakket op. Als ze er niet achter komen verkopen ze het pakket. In Amerika zijn er speciale veilingen van nooit opgehaalde koffers. Dan kun je bieden op een koffer, maar het is altijd een gokje. Je kunt immers nog niet weten wat erin zit! Op wat voor koffer zou jij bieden bij zo’n veiling?

Post

Vroeger werden er veel meer brieven geschreven dan nu. En ansichtkaarten. Door internet, email, Whatsapp en de moderne tijd is de post ook veranderd. Pakketjes worden veel vaker verstuurd dan vroeger. Dat komt door internetwinkels en bedrijven die pakketten bezorgen. 

IJsbrekers
Wat zou erin zitten? Maak jij pakketten netjes open of scheur je de verpakking aan flarden?
IJsbreker
Wat zou erin zitten? Maak jij pakketten netjes open of scheur je de verpakking aan flarden?
Kijk eens anders

Kies één werk uit dat je niet interessant vindt. Waarom eigenlijk niet? Doe eens wat onderzoek naar dit werk, blijf je bij je mening of is er toch een deur geopend?

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3