Tom Putman

Untitled 2016

Pure luxe

Soms lag iets dat de moeite waard is om naar te kijken, al die tijd al voor het oprapen. Dit keer is het iets doodgewoons, maar dan in een iets luxere uitvoering. En? Zou je deze als sieraad dragen?  

Herkenbaar?
‘Als kunstenaar laat ik mij inspireren door m’n dagelijkse omgeving. Ik trek objecten uit hun dagelijkse context en doe er iets mee’, zegt Tom. Dit broodclipje, het kleinste werk in de collectie van het LAM, is nagemaakt van metaal en verguld met 24-karaats goud. Door een dagelijks object aan te passen, probeert Tom ons op andere associaties te brengen.
Een patatje voor 10 euro
Tom combineert zijn kunstenaarschap met het rondbrengen van pizza’s en patat. ‘Over sommige bestellingen kan ik mij verbazen: KFC om elf uur ’s ochtends of een patatje zonder mayo, waar je – mét bezorgkosten – zo’n tien euro aan kwijt bent.’
IJsbreker
Welk alledaags product verdient ook een podiumplek?
1001 opties

Van organiseren tot repareren. Ontdek hier de eindeloze mogelijkheden van de broodclip.

Creditcard
De broodclip is in 1952 uitgevonden door de Amerikaan Floyd G. Paxton toen hij een zakje pinda’s wilde sluiten. Het lukte hem niet om een knoop in het zakje te zeggen en daarom maakte hij ter plekke zijn eigen sluiting. Met een zakmes sneed hij een oude creditcard tot een klemmetje. Voilà; de broodclip was geboren.
Dat kan beter...

Het Nederlandse bedrijf Schutte bracht ooit een verbeterde versie van de clip op de markt. Zoek de verschillen.

Broodclip 1
Broodclip 2

De B van brood, de C van clip

BroodclipalfabetDavid maakte een broodclipalfabet.

Kijk eens anders

Kies één werk uit dat je niet interessant vindt. Waarom eigenlijk niet? Doe eens wat onderzoek naar dit werk, blijf je bij je mening of is er toch een deur geopend?

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3