Atiena R. Kilfa

Untitled (Midnight Snack)

Midden in de nacht

In films zie je het weleens: mensen die hun bed uitkomen voor een snack uit de koelkast. Een instant hongerklop die bevredigd moet worden. Wij draaien ons liever nog een keer om en slapen de trek weg.

Zoete avond

De avondtrek is wat anders. Zie dan maar eens de chips of Twix te weerstaan. Wil je lekker slapen? Snack dan ongeveer een uur voor het naar bed gaan nog iets lichts.  Een volkoren cracker of wat havermout met veel ‘langzame’ koolhydraten schijnen wonderen voor je slaap te doen. Chocolade en snoep helaas niet.

Picture perfect

Dat nachtelijke snacken mag dan slecht voor je zijn, verder oogt deze vrouw behoorlijk perfect. Zou ze fotomodel zijn?

 

Hoe voel je je?

Ja, hoe voel jij je eigenlijk?

En zij? Ze oogt niet heel gelukkig, net als haar buurvrouw die de oven in is gedoken.

 

Gevoelloos

Doodse blik, zeg je? Hebbes: je bent op het juiste spoor! Hier is meer aan de hand. Kijk nog eens goed naar de vrouw.

 

Het is net een pop!

Sterker nog, het ís een pop! Een paspop, om precies te zijn.

 

Laat je me je koelkast zien…

Net zoals de grote Keuken in deze zaal, kun je aan de koelkast misschien wel aflezen van wie hij is. Laat me je koelkast zien, en ik vertel je wie je bent.

Herken je producten in deze koelkast? En, zou jouw medebezoeker je aan jouw koelkast kunnen herkennen?

 

Over koelkasten gesproken…

Heb je Junior van kunstenaar Rob Pruitt al ontmoet, onze koelkast op 5 sneeuwlaarzen? Hij staat hier vlakbij. Ja die ja, met die grote, turquoise zonnehoed!

 

 

Lichtpuntje

Zie je hoe mooi het gezicht en de hals van de vrouw belicht wordt? Do try this at home: zet je huisgenoot voor de koelkast en maak een foto. Een laptop- of iphonescherm werkt ook.

Een pop met alledaagse taken
Deze foto komt uit een serie. Daar zie je dezelfde paspop verschillende huishoudelijke taken verrichten. Atiena R. Kilfa zet met haar kunst je op het verkeerde been. Wat is echt, en wat is nep.
De állereerste
De paspop is gebaseerd op het eerste Afrikaans-Amerikaanse supermodel: Pat Cleveland. De maker van de paspop baseerde deze allereerste, commerciële, zwarte paspop op het hoofd en lichaam van Pat Cleveland. Wat bijzonder! Van wie zou jij een paspop in de winkels willen zien?
Kijk eens anders

Een citrusvrucht met een krul van de schil komt vaak voor op 17e eeuwse stillevens. Dit deed de kunstenaar om gevoel van diepte in het schilderij te krijgen, maar ook om te laten zien dat hij goed verschillende texturen kon schilderen. Op hoeveel werken in het LAM kom je zo'n citrus krul tegen?

Hier staat de locatie waar je nu bent. Een enkele keer wijkt deze locatie af van je werkelijke positie.

Dit heeft geen gevolgen voor jouw tour. Alle kunst in deze zaal zit wel gekoppeld aan deze locatie. Kies dan via vrij rondlopen de zaal waar je bent.

 

BG 1 2 3